Caută
Close this search box.

Sepsi Sfântu Gheorghe îl aduce în Liga I pe internaţionalul irlandez Kyle Laferty

kyle laferty

Sepsi, formația pregătită de Leo Grozavu, face cel mai sonor transfer din Liga 1. Conducătorii echipei din Sfântul Gheorghe s-au înțeles cu nord irlandezul Kyle Lafferty și vor oficializa transferul în orele următoare.

Ajuns la 33 de ani, atacantul a rămas liber de contract în această iarnă, după neînțelegeri cu oficialii lui Reggina, clubul din Serie B unde a jucat ultima oară și pentru care a jucat 9 partide în actualul sezon.

Din punct de vedere al CV-ului, Kyle Lafferty este unul dintre cei mai importanți jucători care au evoluat în Liga 1. Atacantul are 164 de meciuri și 42 de goluri pentru Glasgow Rangers, a jucat în Anglia pentru Sunderland, Norwich și Burnley și în Italia, la Palermo.

Pentru naționala Irlandei de Nord, Lafferty este un star. În prezent este cel mai bun marcator al naționalei dintre jucătorii activi, iar în topul „all time” este pe locul doi ca număr de goluri reușite în tricoul primei reprezentative, având 20 de goluri în 79 de selecții.

Kyle Lafferty a evoluat în meciul de baraj pentru calificarea la Campionatul European, în toamnă, contra Slovaciei, partidă pierdută în prelungiri de nord irlandezi. Atacantul s-a confruntat recent și cu naționala României, în grupa de Nations League, 1-1 la București, în septembrie 2020, când a reușit și o pasă de gol.

Sepsi trage să se califice în play-off-ul Ligii 1, în acest moment ocupă locul 4, cu 34 de puncte. Este la șase puncte de primul loc care duce în play-out. Kyle Lafferty se va lupta pentru un post de titular în atacul lui Sepsi cu Safranko, arată ProSport.

Născut la 16 septembrie 1987, Kyle Joseph George Lafferty a debutat în fotbalul mare la Burnley, apoi de-a lungul carierei a evoluat pentru Rangers, Sion, Palermo, Norwich City, Rizespor, Birmingham, Heart of Midlothian, Sarpsborg, Sunderland, iar ultima oară a fost la Reggina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri