Caută
Close this search box.

Şi aparţinătorii nedeplasabililor vor fi vaccinaţi tot la domiciliu

vaccinuri

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, a dat asigurări că toate persoanele nedeplasabile care vor să se vaccineze vor fi vaccinate, chiar dacă timpul de așteptare este posibil să fie ceva mai mare.

Gheorghiță mai spune că, pe lângă persoana în cauză, vor fi vaccinați aparținătorii acesteia, de la domiciliu, pentru a evita situația în care se irosesc doze, conform Digi24.

„Vreau să vă spun că instrucțiunile sunt cât se poate de clare și procedurile au fost distribuite de mult în teritoriu și la fiecare ședință pe care o am cu direcțiile de sănătate publică reamintesc această problemă a persoanelor nedeplasabile.

Pot să vă spun, ca estimare, vorbim de circa 500 de persoane, la nivelul fiecărui județ, care se află în această situație. Deja a început vaccinarea în multe județe cu aceste echipe mobile, la domiciliu, erau vaccinate săptămâna trecută aproape de 1000 de persoane. Este extrem de dificil din punct de vedere al logisticii și al capabilităților resursei umane, și vă dau exemplul comparativ cu căminele de bătrâni și cu centrele medico-sociale și rezidențiale.

La nivelul întregii țări vorbim de circa 1883 de locații. Numai într-un județ vorbim de 500 de adrese diferite, deci este foarte greu.

Vreau să asigur – oricine este în această situație dificilă de a nu se putea deplasa la un centru de vaccinare, cu siguranță va fi vaccinată, însă, într-adevăr timpul de vaccinare poate să fie mai mare, având în vedere că nu avem la îndemână, în fiecare zi, echipe mobile care să asigure vaccinarea la domiciliu.

Cu siguranță ele reprezintă o prioritate, aceste persoane, sunt persoane vulnerabile, sunt în atenția noastră. Fiecare direcție de sănătate publică centralizează lista acestor persoane și adresele lor cu sprijinul medicilor de familie și cu sprijinul personalului din direcțiile de asistență socială din cadrul consiliilor locale.

S-au constituit în marea lor parte aceste liste și încet-încet urmează să fie trimise echipele mobile pentru a vaccina la domiciliu atât persoana în cauză, cât și aparținătorii, tocmai pentru că vorbim de flacoane de vaccinuri multidoză și nu trebuie să irosim nicio doză de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri