Caută
Close this search box.

Şi cei care au avut Covid-19 trebuie să se vaccineze

vaccinuri

Ministerul Sănătății informează că vaccinarea e recomandată și pentru persoanele ce au avut COVID-19, pentru că imunitatea dobândită după boală
variază de la o persoană la alt.

„Vaccinarea este recomandată și persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată și persoanelor care au trecut deja prin boală.

Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta”, a transmis Ministerul Sănătății, conform Ziare.com.

Sursa citată a precizat că este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile.

„Așadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp. Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19, cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă, să își amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauza că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea vaccinului”, au mai precizat reprezentanții Minsterului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri