Caută
Close this search box.

Şi Marea Britanie doreşte ca Facebook să plătească pentru ştirile din mass-media

marea britanie

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, a declarat la un post de radio că Marea Britanie trebuie să ceară Facebook să compenseze mass-media pentru știrile pe care rețeaua de socializare le găzduiește. Demnitarul a arătat că Guvernul studiază atent chestiunea.

Hancock a arătat că Oliver Dowden, ministrul pentru Cultură, Digitalizare și Media, studiază foarte atent modul în care această rețea socială ar putea plăti presa pentru modul în care se folosește de știrile produse de mass-media din Marea Britanie.

“Tot ce pot să spun este că sunt un mare admirator al Australiei și Canadei… Cred că aceasta este o chestiune foarte importantă și nu am nicio îndoială că secretarul pentru cultură o va analiza foarte atent“, a spus Hanckok, la Times Radio, întrebat fiind dacă Marea Britania ar putea urma exemplul Australiei și va forța Facebook să plătească pentru conținutul utilizat, scrie Mircea Marian, pentru Newsweek.

Reacția lui Hanckock vine după ce, la 18 februarie, Facebook a blocat accesul la știri pe platformă pentru utilizatorii din Australia, ca răspuns la propunerea legislativă privind codul de conduită care obligă giganții tech să negocieze plăți către companiile de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri