Caută
Close this search box.

Simona Halep, după ”finala din sferturi” cu legendara Serena Williams: ”Voi reveni mai puternică”

Finala de la Wimbledon 2019, ultima disputată la marele turneu britanic, Simona Halep – Serena Williams, s-a reeditat în (doar) sferturile de finală de la Australian Open.

La conferința de presă susținută imediat după acest meci, o adevărată finală cum a fost numită marea confruntare de la Melbourne, Simona Halep a recunoscut că serviciul a fost punctul său sensibil în confruntarea cu Serena Williams, care a reușit să se impună datorită loviturile puternice pe care i le știam deja, dar și grație unui tonus fizic neșteptat de bun arătat la Australian Open.

”A fost un meci greu, a jucat foarte bine, a meritat victoria. Serviciul nu m-a ajutat. Sentimentul meu este că nu am fost atât de departe, dar ea a fost mai puternică în momentele cheie. Am avut 3-1 în setul doi, dar serviciul nu m-a ajutat și ea a returnat foarte puternic.”

Marți, la Melbourne, a fost Simona Halep – Serena Williams 3-6, 3-6, după ce Simona a egalat la 2 în primul set (după 0-2) și a condus cu 3-1 în setul doi, când putea să întoarcă soarta partidei, așa cum a făcut-o de atâtea ori.

”Am făcut un joc bun, nu pot spune că sunt dezamăgită de mine. Poate că sunt dezamăgită de atitudinea pe care am avut-o pe tot parcursul turneului, dar voi lucra la asta și voi reveni mai puternică.

Accept că m-a bătut. Dacă aș fi putut fi mai bună la serviciul, aș fi avut șanse mult mai multe. Am avut un joc bun la retur, dar nici ea nu a servit atât de puternic, a schimbat modul în care a servit. Problema mea a fost serviciul, a fost cheia, și asta nu mi-a ieșit.

Ea s-a mișcat bine în teren, e în formă bună. A jucat foarte bine, ca de fiecare dată, de altfel. A alergat mai mult spre minge astăzi. Loviturile ei sunt puternice, iar faptul că se mișcă și mai bine, e un mare avantaj pentru ea”, a declarat Simona Halep, la conferința de presă.

Actualul număr 2 mondial a transmis că nu are ce să își reproșeze din punct de vedere al jocului, dar este dezamăgită de negativismul pe care l-a avut în teren.

”Sunt puțin frustrată, m-am plâns prea mult, am fost prea negativă pe teren. Dar, din punct de vedere al jocului, simt că am făcut o treabă bună. Am încredere, dar trebuie să lucrez pentru a reveni la o formă bună din punct de vedere psihologic.

Am simțit presiunea aici, după atâtea luni fără meci oficial. Nu știam la ce să mă aștept, a fost tensiune și probabil că n-am știut cum s-o gestionez”, a recunoscut Simona Halep.

Serena Williams (39 de ani) este cea mai titrată jucătoare a Lumii din așa-numita ”Eră Open”, adică din ultimi 53 de ani, de când se dispută turneele Open (din 1968), care adună cei mai valoroși jucători ai planetei. Serena a câștigat nu mai puțin de 23 de turnee de Grand Șlam, acesta, de la Australian Open, putând fi al 24-lea!

De asemenea, reamintim că Simona Halep este campioana en-titre de la Wimbledon, acolo unde, la ultima ediție, din 2019, a învins-o categoric în finală pe aceeași Serena Williams, cu un formidabil 6-2, 6-2, incomparabil mai clar decât acest 3-6, 3-6 de marți.

Ce urmează pentru Simona Halep, după eliminarea de la Australian Open

După înfrângerea cu Serena Williams, pentru Simona Halep urmează o pauză de două săptămâni înaintea următoarelor turnee la care va participa.

Sportiva din România a confirmat la conferința de presă că va merge acasă din Australia, iar din 1 martie va juca la Doha, urmând ca o săptămâna mai târziu să participe la competiția de la Dubai.

Acum voi merge acasă și apoi voi juca la Doha și la Dubai”, a spus Simona Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri