Caută
Close this search box.

Şoferii ce trec din Austria în Italia vor plăti testul Covid

cărăuşii români

Austria nu renunță la obligativitatea prezentării unui certificat negativ la Covid-19, în granițele pentru intrare în țară, nici măcar pentru șoferii de camioane, informează Revista Tranzit.

Dimpotrivă, situația se înrăutățește pentru transportatorii rutieri care vin din Italia, deoarece din 23 februarie 2021 va trebui plătit testul care anterior fusese furnizat gratuit, în parcarea Sadobre, din Vipiteno (40 de euro).

Acest punct de control este activ șapte zile pe săptămână, de la ora 5.00 la ora 22.00, iar rezultatul este emis imediat după test. De-a lungul autostrăzii A22 există încă un punct, în Affi, respectiv cel care se afla la Aquardens.

În zilele următoare se așteaptă înființarea unui punct tampon în Veronamercato, lângă Quadrante Europa din Verona.

Deja activ din 22 februarie, un punct de testare în Autoparco di Brescia Est de-a lungul A4 emite, la un cost de 30 de euro/test, un certificat multilingv în decurs de zece minute. Punctul este activ de luni până vineri de la 17.00 la 19.30.

Consilierul din Tirolul de Sud, Arnold Schuler, critică introducerea testării obligatorii în Austria și Germania. „Fie suntem în Europa, fie nu suntem în Europa”, comentează el.

Dat fiind că într-o zi, la punctul din Vipiteno, din 850 de șoferi testați doar unul a fost găsit pozitiv, Arnold Schuler se întreabă „la ce servește toată această etapă” și dacă „prioritățile nu ar fi altele”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri