Caută
Close this search box.

Stelian Ion nu este nemulţumit de bugetul de la Justiţie, deşi ar fi mai mic decât în 2020

stelian ion

Întrebat de o jurnalistă cum comentează faptul că bugetul pe 2021 al Ministerului Justiției este redus față de anii trecuți, ministrul Stelian Ion a ținut să contrazică informația:

”Dacă ne uităm pe cifre, nu este un buget mai mic dacă avem în vedere ajustările care s-au făcut anul trecut la rectificarea bugetară”.

„Și anul trecut s-a pornit cu o sumă un pic mai mică, sumă care ulterior, la rectificare, a fost acoperită pentru vouchere, pentru anumite sume izvorâte din hotărâri judecătorești ș.a.m.d. Lucrurile acestea și anul acesta sunt avute în vedere și bugetul la Ministerul Justiției este comparabil cu bugetul anului trecut. Aș zice că la credite de angajament avem un pic mai mult, iar la credite bugetare vom fi la același nivel”, a continuat ministrul Justiţiei.

El a adăugat că, în același timp, și-ar dori un buget mai mare la ministerul pe care-l conduce.

„Sigur, mi-aș dori mai mult, mi-aș dori mult mai mult pentru Justiție și am avut anumite negocieri cu ministrul Finanțelor, negocieri la care a răspuns pozitiv, a înțeles necesitatea de a nu elimina anumite componente salariale, să spun așa, pentru că este inacceptabil să se întâmple lucrul acesta.

În primul rând, trebuie să avem grijă de oamenii care lucrează în sistem și am primit un răspuns pozitiv pe această temă. Justiția trebuie susținută, și nu doar din vorbe”, susţine Stelian Ion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri