Membrii Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România sunt nemulţumiţi de măsurile adoptate pentru redeschiderea universităţilor.

Organizațiile studenților susţin că unele unităţi de învăţământ superior nu pot lua decizii competente cu privire la măsurile sanitare eficiente, de aceea şi-ar dori ca înainte de a se întoarce studenţii în sălile de curs să se obţină aviz din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România critică lipsa unui dialog social referitor la redeschiderea universităţilor în condiţii de siguranţă, potrivit unui comunicat de presă al organizației.

Membrii comunităţii susţin că ar fi fost necesar să fie consultaţi în realizarea ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației privind desfășurarea activității didactice în universități.

În cazul în care studenţii ar fi nevoiţi să se întoarcă în sălile de curs, timpul acesta de două săptămâni ar fi folosit pentru ca tinerii să-şi găsească un loc de cazare sau să se întoarcă în cămine, în cazul în care învaţă în alt oraş.

ANOSR reunește studenți din 19 centre universitare din întreaga țară.

149 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here