Caută
Close this search box.

Studiu fără precedent! Voluntari între 18 şi 30 de ani vor fi infectaţi cu SARS-CoV-2 prin injectare

coronavirus

Un studiu în care voluntarii sunt expuşi noului coronavirus – prezentat drept o preimieră mondială de acest fel – urmează să înceapă săptămânile viitoare.

Studiul constă în injectarea unei doze slabe de SARS-CoV-2 unui număr de până la 90 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, într-un mediu securizat, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Acest test încearcă să evalueze care este cea mai mică cantitate de virus care provoacă o infectare, cu scopul de a dezvolta vaccinuri şi tratamente împotriva bolii Covid-19.

Studiul, finanţat de Guvernul Boris Johnson cu 33,6 milioane de lire sterline (38,6 milioane de euro), este realizat în parteneriat cu Royal Free Hospital din Londra, potrivit News.ro.

După prima fază a studiului, vaccinuri validate prin teste clinice ar putea fi administrate unui număr mic de voluntari, care ar urma să fie expuşi apoi noului coronavirus, în vederea identificării vaccinurilor celor mai eficiente.

”Obiectivul nostru final este să stabilim care vaccinuri şi tratamente funcţionează cel mai bine în înfrângerea acestei boli, însă avem nevoie de voluntari care să ne suţină în activitatea noastră”, a anunţat cercetătorul-şef Chris Chiu de la Imperial College din Londra.

În cadrul studiului din Regatul Unit, medici şi oameni de ştiinţă urmează să fie disponibili 24 de ore din 24, pentru a veghea la securitatea voluntarilor şi a monitoriza efectele SARS-CoV-2.

Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări din Europa de Covid-19, cu peste 118.000 de morţi, a fost prima ţară occidentală care a lansat o campanie de vaccinare în masă împotriva Covic-19, în decembrie 2020.

Peste 15 milioane de persoane – în special cele în vârstă de peste 70 de ani şi îngrijitori – au fost vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri