Caută
Close this search box.

Suedia intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate anti-Covid

sars cov 2

Suedia a anunţat joi că intenţionează să emită paşapoarte digitale pentru persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, care ar putea să înceapă să fie utilizate până în vara acestui an, informează DPA.

“Au fost demarate o serie de proceduri internaţionale în ceea ce priveşte soluţiile tehnice şi standardele legate de dovadă a vaccinării. Este nevoie ca Suedia să participe (la acest proiect, n.r.)”, a declarat ministrul suedez al Sănătăţii, Lena Hallengren, într-o conferinţă de presă.

Un astfel de certificat digital va permite tuturor suedezilor să dovedească faptul că au fost vaccinaţi împotriva maladiei COVID-19, a precizat Anders Ygeman, ministrul pentru Dezvoltare digitală din Suedia.

Certificatul va respecta legile şi standardele internaţionale şi va asigura confidenţialitatea datelor personale ale posesorilor. Guvernul suedez speră ca noul paşaport digital să devină funcţional până la data de 1 iunie.

Autorităţile de la Stockholm se aşteaptă ca dovada vaccinării să fie cerută de alte ţări pentru a permite accesul pe teritoriile lor sau participarea la conferinţe, festivaluri muzicale şi evenimente sportive, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri