Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat luni că taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o mare nedreptate şi că va fi anulată.

„Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o mare nedreptate încă de la început. O anulăm. (…)

Am promovat un proiect de hotărâre care să anuleze taxa de habitat pentru persoane juridice începând cu 1 iulie şi să le permită să treacă pe noul sistem bazat pe principii solide şi corecte: „plăteşti cât arunci” şi „poluatorul plăteşte”. Mediul de afaceri nu va mai fi jupuit pe nedrept în Sectorul 2″, a scris Radu Mihaiu pe contul său de Facebook.

„Eram toţi puşi la grămadă şi factura finală se împărţea după nişte criterii arbitrare. Astfel apăreau anomalii, mai ales în cazul persoanelor juridice. Afaceri mici, la început de drum, deşi nu prea aveau activitate şi nu generau cantităţi mari de deşeuri, plăteau pentru gunoi cât nu încasau.

Taxa de habitat pentru persoane juridice a fost o supapă pentru un sistem negândit. Toate sumele care nu ieşeau la calcul au fost puse pe umerii antreprenorilor.

Pe termen lung, asta poate fi fatal. Când duci spre faliment micii întreprinzători, întreaga societate e afectată. Mai ales în România, unde coloana economiei e formată din IMM-uri. Am ajuns în punctul în care putem repara această eroare”, a adăugat Radu Mihaiu.

72 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here