Potrivit calculelor unui matematician britanic, toate particulele SARS-CoV-2 existente în acest moment în întreaga lume ar putea încăpea cu ușurință într-o singură doză de suc, ceea ce subliniază ce efecte devastatoare poate avea o particulă minusculă devenită virală, scrie Reuters.

Kit Yates, un expert în matematică de la Universitatea Bath din Marea Britanie, s-a folosit în studiul său de datele referitoare la ratele globale ale noilor infectări cu COVID-19, asociate cu estimări ale încărcăturii virale, explică Digi24.

Astfel, rezultatele sale au arătat faptul că în orice moment în lume există circa două cvintilioane – echivalentul a două miliarde de miliarde- de particule virale SARS-CoV-2.

Explicându-și metoda de calcul folosită, matematicianul a spus că s-a folosit de diametrul particulei SARS-CoV-2 – la o medie de circa 100 de nanometri sau 100 de miliardimi dintr-un metru – după care a calculat volumul virusului sferic.

Chiar și luând în calcul proteinele spike ale coronavirusului care ies în afară și faptul că particulele sferice vor lăsa spaţii goale atunci când sunt aşezate unele lângă altele, totalul tot este mai mic decât o doză de suc de 330 ml, a afirmat Yates.

„Este uimitor să constatăm că tot necazul, disfuncţionalităţile, dificultăţile şi pierderile de vieţi care s-au întâmplat anul trecut ar putea constitui o cantitate atât de mică”, a precizat Yates într-o declaraţie.

Peste 2,34 de milioane de persoane au decedat din cauza COVID-19 până în prezent, iar la nivel global au fost raportate aproape 107 milioane de cazuri confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here