Caută
Close this search box.

Traian Băsescu, atac dur: „Putem înţelege că la Cotroceni este un papagal care vorbeşte de educaţie”

traian băsescu

Traian Băsescu a comentat, vineri seara, la România TV, situația bugetușui și a spus că ”să vorbim de informatizarea şcolilor la 2,7% din PIB pentru Educaţie este penibil”.

În contextul menționat, fost președinte a avut un atac extrem de dur la adresa lui Klaus Iohannis.

După declarația de ieri a președintelui, nu putem înțelege decât că la Cotroceni e un papagal care vorbește de educație ca prioritate și viitor, iar Guvernul dă în buget 2,73% din PIB.

Dacă vorbim de investiții, aici sunt mai mulți bani. Totul este ca la rectificare să nu ne trezim că banii de investiții se mută la cheltuieli materiale”, a afirmat Traian Băsescu.

Trebuie să pornim de unde suntem acum: multe școli cu probleme, cu un sistem care nu a fost suficient finanțat de multe decenii.

Am reușit să cristalizăm câteva domenii unde putem face diferența cu acești bani europeni. Învățământul trebuie să fie digitalizat, trebuie platforme digitalizate pentru învățământ online, digitalizarea întregului sistem școlar. Trebuie să ne pregătim pentru învățământul online, să învățăm din lecțiile pandemiei.

Digitalizarea e un capitol mare și greu, care poate fi rezolvat cu acești bani europeni„, a spus, joi, preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie de la Palatul Cotroceni, în care a abordat problema susţinerii învăţământului românesc cu bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri