Traian Berbeceanu anunță controale sistematice în unitățile de învățământ, începând de luni. Ele vor fi efectuate fie de DSP, fie de către inspectoratele școlare și vor avea ca scop verificarea modului în care sunt respectate toate normele sanitare prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

Prefectul a menționat că în toate unitățile de învățământ din București sunt disponibile materialele sanitare necesare, măști și dezinfectanți.

„Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ, inclusiv de către DSP, inclusiv de către Inspectoratul Şcolar, de către toate structurile cu atribuţii şi urmărim tocmai respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse în actele normative.

În perioada următoare, dacă situaţia o va impune, anumite unităţi şcolare îşi vor suspenda activitatea şi vor trece în online sau unităţile şcolare care au la acest moment activitatea suspendată şi desfăşoară începând de luni doar cursuri online, dacă situaţia se remediază, vor putea să treacă la scenariul 2, cu prezenţa preşcolarilor, a elevilor claselor I-IV şi clase terminale faţă în faţă”, a declarat Berbeceamu, potrivit Agerpres.

„Se poate asigura distanţa de un metru peste tot, pentru că, pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, care a evaluat situaţia unităţii respective şi a transmis Inspectoratului Şcolar scenariul în care doresc să funcţioneze şi în care apreciază că pot să funcţioneze în siguranţă”, a precizat Traian Berbeceanu.

417 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here