Caută
Close this search box.

Unitatea de elită a armatei germane este vizată de o nouă anchetă

Comisarul parlamentar pentru forţele armate ale Germaniei, Eva Hoegl, a cerut declanşarea unei investigaţii ample, asupra acuzaţiilor formulate împotriva unor membri ai unei unităţi de elită a Bundeswehr-ului, aflată de mai multă vreme în vizor, în legătură cu suspiciuni privind prezenţa unor extremişti de dreapta în rândurile sale, informează dpa, via Agerpres.

Unitatea militară germana de elită (KSK, Kommando Spezialkräfte) a fost lovită în ultimii ani de mai multe scandaluri, ceea ce a determinat o reformare majoră a unităţii. Cea mai recentă acuzaţie se referă la o amnistie asupra posesiei de arme, care ar fi fost oferită unor soldaţi care au adunat mai multe arme.

„A fost lansat un proces de reformă. Acuzaţia care a ieşit la lumină privind o ‘amnistie’ pentru posesorii de arme şi muniţii din rândurile KSK pune o presiune considerabilă asupra întregului proces”, a spus Hoegl. Ea a cerut „clarificări asupra tuturor faptelor din KSK şi transparenţă absolută”.

Cea mai recentă acuzaţie a alimentat speculaţii conform cărora comandantul KSK Markus Kreimayr, care a condus până acum reformele din această unitate, ar putea fi destituit. El este acuzat că le-a promis soldaţilor că nu va fi declanşată nicio acţiune împotriva lor dacă vor restitui armele pe care le-au colecţionat sau, nu este exclus, le-au furat.

Nu este foarte clar dacă Ministerul Apărării al Germaniei au fost informat în legătură cu această problemă. O companie din cadrul KSK fusese desfiinţată în totalitate după acuzaţiile privind extremismul de extremă dreapta.

În urmă cu aproximativ o lună, un soldat al KSK a fost trimis în faţa instanţei după ce o cantitate mare de arme a fost descoperită îngropată în grădina lui din Collm, un sat din estul Germaniei.

Unitatea de elită este însărcinată cu misiuni speciale de interes strategic, precum eliberarea de ostatici germani în zone de conflict şi capturarea de terorişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri