Caută
Close this search box.

Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca oferă consiliere psihologică online studenţilor aflaţi în sesiune

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca oferă consiliere psihologică online pentru studenţii aflaţi în sesiune de examene, transmite Agerpres.

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Clinica Universitară de Psihologie „Babeş-Bolyai PsyTech”, organizează, începând de miercuri, 3 februarie 2021, o serie de sesiuni online de sprijin şi consiliere psihologică pentru studenţii aflaţi în sesiune, astfel încât aceştia să depăşească mai uşor provocările acestei perioade”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de UBB.

Potrivit sursei citate, programul, desfăşurat în colaborare cu Universitatea din Tulsa (Oklahoma), este menit să sprijine studenţii în gestionarea stresului asociat examenelor şi se desfăşoară sub forma unor grupuri de suport săptămânale. Grupurile vor fi conduse de psihoterapeuţii Clinicii de Psihologie a UBB, se vor desfăşura online, în fiecare miercuri, începând din data de 3 februarie 2021, între orele 18.00 şi 20.00, iar participarea este gratuită.

„Cu toţii ştim deja că porecla sesiunii e „stresiune”. E foarte probabil ca această perioadă să pară copleşitoare şi mulţi dintre noi ajung să se simtă extrem de obosiţi, anxioşi, lipsiţi de energie şi motivaţie. Ei bine, Clinica Universitară „PsyTech” vine cu iniţiativa unor grupuri de suport pentru studenţii UBB aflaţi în sesiune”, arată iniţiatorii acţiunii.

Studenţii se pot înscrie accesând linkul https://forms.gle/tk7Ho6ADBAqVktM37 şi pot alege să participe la toate modulele sau doar la unele dintre ele, iar la final, doritorii pot primi un raport al îmbunătăţirii.

„Preocupată de sănătatea mintală a studenţilor, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, prin conf. univ dr. Oana David, director al Clinicii Universitare de Psihologie „Babeş-Bolyai – PsyTech”, este coordonator al reţelei naţionale WellbeingAcademy, formată din universităţi româneşti incluse în proiectul internaţional CaringUniversities al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al Universităţii Harvard dedicat evaluării sănătăţii mintale a studenţilor. În cadrul proiectului se realizează o evaluare psihologică sistematică a studenţilor, cu scopul final de a ajuta apoi universităţile să-şi optimizeze serviciile de sănătate mintală oferite acestora”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri