Caută
Close this search box.

Vaccinul de la AstraZeneca va fi primul autorizat de Coreea de Sud, inclusiv pentru vârstnici

astrazeneca

Coreea de Sud a anunţat miercuri că va acorda vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca prima aprobare de utilizare pe teritoriul său şi că va permite administrarea acestuia la persoane de peste 65 de ani, în pofida avertismentului unei echipe de experţi despre lipsa de date privind eficienţa sa la această categorie de vârstă, transmite Reuters.

Agenţia sud-coreeană de reglementare va autoriza vaccinul de la AstraZeneca pentru utilizare de urgenţă, condiţionată de prezentarea de către companie a rezultatelor complete ale studiilor sale clinice, a declarat ministrul adjunct al sănătăţii, Kim Gang-lip, într-o conferinţă de presă.

Cu toate acestea, am adăugat o prevedere de precauţie pentru decizie prudentă la utilizarea vaccinurilor la persoanele de 65 de ani şi peste‘, a menţionat Kim.

Luni, autorităţile au încercat să-i liniştească pe vârstnici după ce o comisie de experţi a recomandat prudenţă la administrarea vaccinului de la AstraZeneca persoanelor de peste 65 de ani, din cauza lipsei de date.

AstraZeneca şi coordonatorul din partea Universităţii Oxford al studiilor clinice, care au dezvoltat în comun vaccinul, au afirmat că acesta declanşează un răspuns imun bun la vârstnici.

Dozele pentru Coreea de Sud sunt produse de SK Bioscience, aripa farmaceutică a SK Chemicals, a precizat Kim.

Potrivit Agenţiei pentru controlul şi prevenirea bolilor (KDCA), vaccinările vor începe la 26 februarie cu aproximativ 1,5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca. Până în iulie în jur de 10 milioane de persoane vor primi vaccinul, ţinta fiind atingerea imunităţii colective în noiembrie.

Ministerul Sănătăţii a cerut să primească până în aprilie rezultatele finale ale testelor clinice efectuate de AstraZeneca în SUA pe circa 30.000 de subiecţi, printre care şi 7.500 de vârstnici, a menţionat Kim, precizând că KDCA examinează eficacitatea vaccinului în cazul variantelor britanică şi sud-africană.

Marţi, KDCA a raportat 444 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus, totalul infectărilor ajungând la 81.930, dintre care 1.486 de decese. Numărul zilnic de cazuri noi a crescut înaintea sărbătorii Anului Nou Lunar, mai ales din cauza unor focare din zona capitalei Seul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri