Caută
Close this search box.

Vaccinul Johnson&Johnson, foarte eficient împotriva formelor grave ale COVID

vaccinuri

Agenţia americană pentru medicamente (FDA) a confirmat miercuri eficacitatea vaccinului într-o singură doză împotriva COVID-19 produs de Johnson&Johnson, în documente făcute publice cu două zile înainte de o reuniune a comitetului său consultativ care va analiza autorizarea sa de urgenţă în SUA, relatează AFP.

Eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor grave ale maladiei în SUA şi a fost de asemenea eficient împotriva formelor grave în proporţie de 81,7% în Africa de Sud şi 87,6% în Brazilia, unde există tulpini locale larg răspândite.

FDA a studiat independent rezultatele testelor clinice efectuate pe circa 40.000 de persoane în mai multe ţări.

„Analizele susţin un profil de securitate favorabil fără îngrijorări specifice de securitate identificate care ar putea împiedica emiterea unei autorizaţii pentru utilizare de urgenţă”, a scris agenţia. Această aprobare ar putea fi acordată încă de la sfârşitul acestei săptămâni în SUA.

În toate regiunile în care s-au efectuat testele clinice, eficacitatea vaccinului la 28 de zile după vaccinare a fost de 85,4% împotriva formelor severe ale maladiei. În ceea ce priveşte formele moderate ale COVID-19, eficacitatea a fost de 66,1%.

Aceste date le confirmă pe cele comunicate anterior de compania farmaceutică, notează AFP. Johnson&Johnson s-a angajat să transporte 100 de milioane de doze în SUA înainte de sfârşitul lunii iunie.

Vaccinul este aşteptat în mod special, întrucât prezintă două avantaje care nu sunt deloc de neglijat în materie de logistică: nu necesită decât o singură doză şi poate fi stocat la temperatura frigiderului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri