Caută
Close this search box.

VIDEO A murit celebrul actor rus Andrei Miagkov, protagonistul filmului „Ironia sorţii ori savurează-ţi baia”, regizat de Eldar Riazanov

andrei miagkov

Actorul rus Andrei Miagkov, legendă a cinematografiei sovietice şi eroul principal din îndrăgitele filme sovietice „Ironia sorţii” şi „Romanţă la birou”, a murit la vârsta de 82 de ani, a anunţat Teatrul „Anton Cehov”, din Moscova, unde juca, fără a preciza cauza morţii, relatează AFP, via Agerpres.

Andrei Miagkov este pentru ruşi eroul din pelicula „Ironia sorţii” (1975), o comedie romantică despre peripeţiile unui bărbat băut, în ajunul Anului Nou, care se duce la baia comunală, are o discuţie cu un necunoscut, apoi face schimb de destinaţii cu avionul, spre casă, cu acesta. Cei doi stau în Kiev şi Leningrad, la aceeaşi adresă, în blocuri identice, motiv pentru fiecare ajunge cu uşurinţă, de sărbători, în casa celuilalt.

O satiră a uniformităţii urbanismului din era sovietică. Replicile şi melodiile din film sunt cunoscute de generaţii de rusofoni din întreaga URSS. Acest film este vizionat în mod tradiţional pe 31 decembrie, în Rusia.

Un alt rol pentru care Miagkov este extrem de cunoscut este cel din melodrama „Romanţă la birou”, care spune povestea unui angajat al unui institut de statistică care încearcă să o seducă pe şefa sa austeră, pentru a obţine un nou loc de muncă.

Regizate de Eldar Riazanov, cele două lungmetraje se numără printre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei sovietice.

Din 1977, Andrei Miagkov şi-a continuat cariera la Teatrul de Artă „Anton Cehov”, din Moscova, a pus în scenă două piese şi a predat cursuri. În anul 2004, el a jucat pentru Kirill Serebrennikov, pe atunci un tânăr regizor.

În 2007, actorul şi-a reluat cel mai faimos rol al său într-o continuare a „Ironiei sorţii”. Născut în 1938, la Leningrad, actorul a supravieţuit în copilărie teribilei blocade a oraşului, din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri