Caută
Close this search box.

VIDEO Atac extremist la Biserica Română din Ierusalim

Un atac a avut loc, joi, la Biserica Română de Ierusalimul de Est.

Un extremist israelian a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce a atacat o biserică ortodoxă română din cartierul Musrara din Ierusalimul de Est.

Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a condamnat atacul comis de un extremist israelian împotriva Bisericii Ortodoxe Române, pe care Preafericirea sa a descris-o drept „o biserică soră”.

Patriarhia Ierusalimului a indicat, printr-un comunicat, că atacurile extremiștilor israelieni împotriva bisericilor și moscheilor din Ierusalim sunt în creștere alarmantă, iar eșecul autorităților oficiale de a face față acesteia și toleranța lor față de astfel de acte teroriste va duce cu siguranță la alimentarea mai intensă a conflictului din Sfânta Oraș și îl va ține mai departe de realizarea păcii și stabilității.

Patriarhul Ierusalimului a cerut comunității internaționale să intervină prin deschiderea unui dialog cu guvernul israelian, cu intenția de a pune capăt acestor atacuri teroriste și a stopa încercările continue ale grupurilor israeliene extremiste de a schimba caracterul variat al orașului Ierusalim folosind forța, prin intimidarea credincioșilor creștini și musulmani, atacarea clericilor, scrieri de graffitti cu mesaje pline de ură pe pereții și ușile bisericilor și moscheilor.

Patriarhia condamnă, asemenea, încercările de a controla proprietățile Bisericii, cum sunt demersurile grupărilor radicale israeliene „de a prelua proprietățile Bisericii Ortodoxe de la Poarta Jaffa din Ierusalim, în special Hotelul Imperial, Hotelul Petra și alte bunuri imobiliare, folosind metode neprincipiale și tranzacții corupte marcate de luare de mită, extorcare și presiune ilegală”.

Patriarhul Teofil al III-lea a subliniat în comunicat că Patriarhia Ortodoxă a Ierusalimului și comunitatea Bisericii Ortodoxe din Țara Sfântă de pe ambele maluri ale Râului Iordan sunt alături de Patriarhia Ortodoxă Română și de Preafericirea Sa Patriarhul Daniel și le susțin pe deplin împotriva acestui act terorist care reflectă extinderea urii extremiștilor israelieni față de religia creștină, în general, și față de Biserica Ortodoxă, în special.

3 răspunsuri

  1. Sa le darame pe toate iar dupa ce termina ii invitam sa emigreze si in Romania sa inceapa sa le darame! Religiile lor de cacat nu fac decat victime asa ca dragi cretinciosi distrugeti-va bisericile si ucideti-va intre voi pana la exterminare si sa speram ca oamenii decenti raman in urma!

  2. Măi, Marius, numai atâta poți?… Ai dreptate, nici nu merită să-mi pun mintea cu un neputincios!… Iartă-l, Doamne!…

  3. A luat-o rau razna oamenii…si se pare ca ii mănâncă pielea.
    Nu împărtășesc teoria insa adesea am auzit ca războaiele sunt necesare….In urma lor lumea ,o perioada era mai umana oamenii se ajutau intre ei prețuiască altfel viata.Acum li s-a urat cu binele se cearta pentru nimic,se înjunghie,, nu le mai ajunge averea….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri