Caută
Close this search box.

VIDEO Putin, disperat. Foloseşte bastoane cu electrosocuri împotriva protestatarilor

putin

Peste 3.000 de persoane au fost arestate în Rusia, într-o nouă zi de manifestații pentru eliberarea opozantului politic rus Aleksei Navalnai, potrivit unui nou bilanț prezentat de ONG-ul OVD-Info, relatează AFP, via Agerpres.

Potrivit acestei organizații specializate în monitorizarea manifestațiilor, cel mai mare număr de arestări a avut loc la Moscova, urmată de Vladivostok (113), la celălalt capăt al țării, la Novosibirsk (93) și Krasnoiarsk (91), în Siberia. De asemenea, au fost arestați și 12 jurnaliști.

Aceste adunări au loc în urma unei prime zile de mobilizare, de sâmbăta trecută, la care au luat parte zeci de mii de protestatari și care s-a soldat cu peste 4.000 de arestări și deschiderea a 20 de dosare penale.

În centrul Moscovei și Sankt Petersburgului, numeroși polițiști din Gărda Națională au fost desfășurați înainte de adunări, au constatat corespondenți AFP.

”Putin este un hoț!”, ”Libertate!”, au scandat mii de manifestanți, traversând centrul capitalei ruse, după ce locul adunării a fost schimbat în ultimul moment, din cauza restricțiilor poliției, care a limitat accesul pe mai multe străzi din centrul Moscovei și a închis stații de metrou – o decizie rară.

Poliţiştii au folosit şi aparate cu electroşocuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri