Caută
Close this search box.

VIDEO Sex în politică, ”obiectificarea” femeii: tema dezbătută la ”Ringul Opiniilor”

”Ringul Opiniilor”, emisiune moderată și realizată de Mario Ernest Caloianu, a dezbătut rolul femeii în politica din România.

Împreună cu Andreea Creteanu, invitată la ”Ringul Opiniilor”, moderatorul a abordat modul în care se încearcă ”sexualizarea” femeii.

În cadrul emisiunii, Andreea Creteanu, absolventa a Facultatii de Drept, o tanara femeie ambitioasa, inteligenta si cu o minte deschisa, a abordat cu mult curaj tema emisiunii,  „obiectificarea” femeii. Prin natura muncii sale, Adreea Crețeanu are deja o experienta importantă în domeniul protectiei copiilor și a violenței domestice.

Termenul „obiectificarea” femeii s-a nascut in urma dialogului cu Andreea, aceasta explicand ca, in societatea de astazi, decizia precum accesul in anumite pozitii sociale, politice sau profesionale, apartine barbatilor. Astfel, nu surprinde pe nimeni tendinta de a privi femeia ca pe un obiect sexual.

In opinia sa, femeia este „sexualizata”, fiind deseori privită ca un simplu instrument.  Favorurile sexuale, drept recompensa pentru a accesa anumite trepte in cariera, sunt, din nefericire, normale în peisajul cotidian.
Pe de altă parte, femeia are tendinta, dupa ce obtine accesul in lumea barbatilor, de a se masculiniza, avand impresia ca doar in acest fel se poate adapta in lumea deciziilor, o lume guvernata de barbati. Recompensa sexuala devine parghia de acces in etapele societatii de inalt rang si recunoscute in plan politic, economic si profesional.

”Ringul Opiniilor” va continua aceasta dezbatere, urmand ca Andrea sa exploreze tema menționată si multiplele anomalii de integrare ce deriva de aici.
Va invităm să vă abonați la canalul de youtube MagnaNews TV si să urmariti „ Ringul Opiniilor” cu Mario Ernest Caloianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri