Caută
Close this search box.

VIDEO Turcia vrea să ajungă pe Lună, cu rachete hibride autohtone

turcia

Cursa contra cronometru în Războiul Stelelor. După ce Emiratele Arabe Unite au făcut public momentul plasării pe orbita stabilită a sondei spaţiale Al-Amal (Speranţă), liderul Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și-a organizat, la rândul său, o conferință, pentru a prezenta „programul spațial național”.

În cadrul conferinței de la Ankara, Erdogan a spus că Turcia e pregătită să ajungă prima dată pe Lună, la finele anului 2023, cu ajutorul rachetelor hibride autohtone. El a subliniat că procedura se va desfășura în două faze și a mai dezvăluit că va exista o cooperare internațională, fără să ofere detalii.

„Vom avea o primă aterizare pe Lună cu rachetele noastre hibride naţionale şi autentice care vor fi lansate pe orbită la sfârşitul anului 2023. În acest sens vom avea o cooperare internaţională”, a comentet Erdogan.

Luna trecută, Erdogan a discutat cu şeful Tesla şi SpaceX Elon Musk despre o posibilă cooperare în domeniul tehnologiilor spaţiale cu companii turce, relatează Agerpres.

În cadrul conferinței de marți, Erdogan a precizat că programului național spațial prevede zece obiective strategice, printre care şi trimiterea unui cetăţean turc într-o misiune ştiinţifică în spaţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri