Caută
Close this search box.

VIDEO Un gheţar din Himalaya s-a prăbuşit peste un lac de acumulare

gheţar

Cel puţin trei persoane au murit şi 150 sunt date dispărute, după ce o viitură, în nordul Indiei, a fost provocată de prăbuşirea unui gheţar în Himalaya, a anunţat Poliţia, scrie AFP, via News.ro.

„Am localizat cel puţin trei corpuri în albia râului. Ultimul nostru bilanţ arată că au dispărut 150 de persoane. Şi sunt 16 sau 17 persoane blocate într-un tunel”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Poliţiei din statul Uttarakhand.

O bucată din gheţar s-a desprins şi a alunecat în râul Dhauliganga. Creşterea rapidă a apelor a distrus totul în cale către valea strâmtă, inclusiv un baraj, poduri şi drumuri, potrivit imaginilor surprinse de locuitori.

Mare parte dintre cei 150 de dispăruţi sunt angajaţi ai centralei electrice din Tapovan, în apropiere de un baraj care a fost rupt de viitură.

Echipe de salvatori încearcă să evacueze zeci de sate din regiune şi să ajungă până la tunelul unde au fost prinse persoanele.

Uttarakhand este un stat indian situat în masivul Himalaya şi de unde izvorăşte fluviul Gange.

Mare parte dintre satele care sunt evacuate se află pe colinele cu vedere la râu, care este un afluent al Gangelui.

Autorităţile au eliberat, ca măsură de precauţie, cele două baraje pentru a împiedica apele să umfle Gangele din oraşele Rishikesh şi Haridwar, şi le-au interzis locuitorilor celor două oraşe să se apropie de malurile fluviului sacru.

„India este alături de Uttarakhand şi întreaga naţiune se roagă pentru siguranţa tuturor oamenilor din regiune”, a declarat premierul Narendra Modi pe Twitter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri