Caută
Close this search box.

Vlad Voiculescu: În spitale nu sunt echipe tehnice, doar câte un nene care mai leagă o sârmă. Trebuie să facem investiții cu cap și coadă

vlad voiculescu

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat luni seara, pentru B1 TV, că doar a arunca cu bani în sistemul sanitar nu e suficient pentru a rezolva problemele.

E nevoie de investiții realizate cu cap și de echipe tehnice care să verifice modul în care acestea s-au făcut. Voiculescu a punctat că în spitalele din România nici măcar nu există echipe tehnice, ci doar „un nene care mai leagă câte o sârmă”.

„Aruncând cu bani în sistem că nu rezolvi problemele. Balș a fost bine finanțat, sunt milioane de euro în ani consecutivi, nu e vorba de subfinanțare. Diferența o face știința cu care se fac investițiile în spitale.

Nu sunt echipe tehnice în spitalele din România. E un instalator care, cel mai probabil, e cel mai prost plătit în spital, e un nene care mai leagă câte o sârmă. Exagerez voit, ca să vă spun care sunt cu adevărat motivele pentru care suntem aici.

Trebuie să avem investiții bine gândite și bine puse în practică și, la nivel central, avem nevoie de o echipă de coordonare. Nu există această echipă! În Minister nu-s ingineri, arhitecți, oameni care să valideze un plan sau execuția unor investiții.

Sunt diverse găleți cu fonduri, să le spunem așa, în care diverse autorități locale sau cine deține spitale se poate servi pentru investiții, dar ele trebuie să aibă cap și coadă. Asta nu a fost verificat.

Nici o problemă majoră nu se poate rezolva dacă nu avem la nivel central, regional și local capacitatea tehnică. Trebuie să funcționăm cu spitalele pe care le avem, trebuie să facem investiții cu cap și coadă, trebuie să construim noi spitale. Să le construim efectiv, nu doar să plimbăm hârtii”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri