Caută
Close this search box.

Volkswagen ia în calcul dezvoltarea de mașini zburătoare

volkswagen

Grupul Volkswagen este cel mai recent constructor care ia în calcul posibilitatea de a construi vehicule zburătoare și cercetează acest concept în China, informează CNN.

Cel mai mare constructor din Europa a anunțat că mobilitatea verticală ar putea fi următorul pas, după tehnologia de condus autonom.

„Drept urmare, cercetăm posibile concepte și parteneri în cadrul unui studiu de fezabilitate în China, pentru a indentifica posibilitatea de a industrializa această abordare”, se arată în comunicatul VW.

China este cea mai mare piață auto din lume și cea mai mare piață pentru Volkswagen. Vestea vine într-un moment în care grupul german investește masiv în producția de mașini electrice.

A livrat de trei ori mai multe mașini pur electrice în 2020 față de 2019, iar producția de modele plug-in hybrid a crescut cu 175%, la 190.500 de unități.

Cu toate acestea, mobilitatea verticală prezintă mult mai multe obstacole decât mobilitatea electrică, fiind însoțită de mai multe riscuri și mai multe obligații, inclusiv pe partea de siguranță și fiabilitate, explică Digi24.

Vehiculele zburătoare ar trebui să opereze în spațiul aerian aglomerat, alături de drone, avioane și elicoptere. Totodată, ar fi nevoie de adoptarea unui cadru legal, iar asta ar dura ani de zile.

Volkswagen se alături unei liste tot mai mari de companii care explorează potențialul vehiculelor zburătoare. La Consumer Electronics Show 2020, UBER și Hyundai au dezvăluit planurile lor pentru un taxi zburător cu propulsie electrică.

Totodată, companii precum Porsche, Daimler sau Totoya susțin companii de tip start-up în domeniul decolărilor și aterizărilor verticale cu propulsie electrică (eVTOL).

În septembrie 2020, compania japoneză Sky Drive a realizat prima demonstrație publică a unui vehicul zburător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri