Caută
Close this search box.

​LIVEVIDEO Parlamentul reia dezbaterile bugetului de stat pe 2021

Parlamentarii reiau, marți, dezbaterile bugetului de stat pe 2021 iar în cursul zilei urmează să se dea și votul final.

Dezbaterile se anunță a fi tensionate, după ce, luni, au culminat cu acuzații fără precedent aduse legii și premierului Florin Cîțu.

Opoziția acuză că Guvernul alocă banii discreționar către administrațiile partidelor de Coaliție. Cu o zi în urmă, senatorii și deputații au votat pe articole proiectele de lege și au respins pe bandă rulantă amendamentele depuse de PSD și AUR.

În plenul reunit se va dezbate şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și este programat şi votul final pe cele două proiecte.

Ședința se anunță a fi una tensionată urmând a fi dezbătute bugetele și anexele ministerului Dezvoltării dar și al ministerului Muncii. PSD va încerca să blocheze o anexa (întrodusă la bugetul de stat pe ultima sută de metri) care prevede alocarea a 380 milioane lei pentru inestițiile din administrația locală.

După cinci zile de dezbateri parlamentare coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR a reușit să mențină proiectul bugetului de stat în varianta venită de la Guvern, fără nicio modificare în plus. Amendamentele PSD și AUR au fost respinse de majoriatatea parlamentară pe bandă rulantă iar opoziția a încercat fără rezultat să boicoteze lucrările invocând chichițe pe procedură.

Cu o zi în urmă ședinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului nu a fost lipsită de incidente, parlamentarii PSD au boicotat discursul premierului Florin Cîțu și au încercat să retrimită proiectul înapoi la comisiile de specialitate.
Deputații și senatorii au continuat dezbaterile până târziu în noapte iar ședinţa plenului reunit a fost suspendată, în noaptea de luni spre marţi, la ora 2,00.

Deputaţilor şi Senatul, reunite în şedinţă comună, au început, luni, la ora 16,00, dezbaterile pe proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri