Caută
Close this search box.

10 sfaturi pentru a profita la maximum de ghete de fotbal

Perechea potrivită de ghete de fotbal poate face diferența în jocul dvs., dar este, de asemenea, important să aveți grijă de ele pentru a profita la maximum de achiziția dvs. În acest articol, vă prezentăm câteva lucruri pentru a avea grijă de ghetele dvs. Aceste sfaturi ar trebui să vă ajute să prelungiți considerabil durata de viață a ghetelor de fotbal.

1. Alegeți o pereche de ghete care vi se potrivește formei piciorului
O parte din motivul pentru care ghetele se rup se datorează faptului că unele zone ale pantofului sunt supuse unei presiuni mai mari decât au fost intenționate. Un picior larg în interiorul unei ghete înguste duce adesea la ruptura părții superioare, unde se întâlnește cu talpa exterioară, deoarece se află în permanență sub stres. Un picior prea mare într-o gheată mică poate, evident, să ducă la rupere. Cumpărarea unei perechi de ghete care vi se potrivește corect este primul pas către asigurarea duratei lor.

2. Slăbiți șireturile
Când legați șireturile de la ghete, ar trebui să le slăbiți întotdeauna până la ochiul inferior, înainte de a le strânge. Acest lucru vă va asigura că șireturile sunt etanșate confortabil și vă va ajuta să dispersați stresul mai uniform pe partea superioară a ghetei.

3. Purtarea ghetelor de fotbal corecte pentru suprafața de joc
Este important să purtați talpa corectă pentru suprafața pe care veți juca. Nu numai că va oferi cea mai bună tracțiune, dar va ajuta și la scăderea probabilității de rănire, adică la sucirea gleznei. Terenurile artificiale devin din ce în ce mai frecvente și, deși există opțiuni de ghete speciale, pe care le recomandăm cu tărie, practic fiecare tip de gheată se va deteriora mai repede atunci când este utilizată pe o suprafață artificială.

4. Mersul pe suprafețe dure
Poate părea evident, dar poate fi foarte tentant să vă legați ghetele înainte de a merge de la parcare sau trotuar la antrenamente sau jocuri. Așteptați până ajungeți pe teren înainte de a vă pune ghetele de fotbal – suprafețele dure vă vor uza crampoanele mai repede decât credeți.

5. Curățați-le în mod regulat
Mai ales dacă jucați fotbal pe iarbă, unde există murdărie sau noroi. Dacă lăsați murdărie pe sau în interiorul ghetelor, materialele se vor deteriora și se vor lăsa mult mai rapid.

6. Curățați-le corect
Încercați întotdeauna să vă spălați ghetele de fotbal folosind apă rece și o perie cu păr moale. Apa fierbinte poate uza materialul superior atât al ghetelor din piele, cât și al celor sintetice, în timp ce o perie cu păr moale va ajuta la îndepărtarea murdăriei fără a uza suprafața materialului pantofului. Deși poate fi tentant, încercați să nu folosiți substanțe chimice de curățare pe ghetele de fotbal, deoarece acestea pot interacționa cu materialul. Aceste procese pot dura un pic mai mult, dar vă vor asigura longevitatea ghetelor dvs. prețioase.

7. Uscați-le corect
Probabil cel mai important aspect pentru menținerea ghetelor de fotbal în formă maximă este să vă asigurați că sunt uscate atunci când nu sunt utilizate. Umezeala care stă pe ghete (în special cele din piele) va slăbi și putrezi gheata în timp. Asigurați-vă că le uscați cu prosopul după fiecare spălare și, dacă interiorul este umed, umpleți-le cu ziar (sau ceva similar) pentru a absorbi excesul de apă peste noapte. Uscarea forțată sau rapidă a ghetelor de fotbal folosind uscătoare va duce, de asemenea, la uzura lor, la fel ca și apa fierbinte.

8. Încercați trucul cu apă fierbinte pentru a slăbi ghetele de fotbal în mod natural
Dacă încercați să vă slăbiți rapid ghetele de fotbal ca să vi se potrivească mai bine, un truc pe care unii jucători profesioniști îl folosesc este să vă înmuiați ghetele de fotbal în apă caldă, cu picioarele înăuntru. Acest lucru înmoaie rapid materialul, care se reformează în jurul formei piciorului. Totuși, la fel ca și utilizarea apei calde pentru curățarea ghetelor, această metodă va determina slăbirea materialului superior și a cusăturilor. Amintiți-vă că profesioniștii primesc noi ghete în mod regulat. Probabil nu vă puteți permite să vă cumpărați ghete noi o dată la două săptămâni.

9. Mai multe perechi
S-ar putea să vi se pară excesiv, dar dacă jucați și vă antrenați în fiecare zi, este posibil să merite să investiți în mai multe perechi de ghete de fotbal. Dacă aveți ghete umede sau murdare în mod constant, acestea se vor uza mai repede. Alternarea ghetelor va permite ambelor perechi să se usuce după fiecare utilizare. În loc să obțineți doar un sezon de utilizare dintr-o pereche, este posibil să puteți obține patru sau mai multe sezoane din două perechi.

10. Îngrijirea pielii
Pentru ghete de fotbal din piele care au tendința de întărire dacă le lăsați să se usuce prea mult timp, încercați să folosiți balsamuri pentru piele. Aceste produse nu numai că vă ajută să păstrați partea superioară a cizmelor din piele moale și suplă, ci acționează și ca un strat impermeabil, protejând pielea de elemente.

Dacă urmați aceste sfaturi, veți descoperi că ghetele preferate nu numai că arată minunat de fiecare dată când pășiți pe teren, dar rezistă și mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri