Caută
Close this search box.

Cinema feminin spaniol: cineastele deschizătoare de drum

„Spațiu feminin” este, din 2010, un program permanent al Institutului Cervantes dedicat culturii feminine, care include producții cinematografice recente realizate de femei.

Peliculele vor fi disponibile pe canalul Vimeo al Institutului Cervantes începând din datele de 9, 12, 16, 19, 23 și 26 martie, timp de 48 de ore, de la ora 21:00, cu subtitrare în engleză, franceză, portugheză, bulgară și spaniolă.

În 2021, pentru prima oară în istoria acestui proiect cu o tradiție de peste un deceniu, ciclul de filme este centrat pe figuri regizorale feminine care au debutat în anii ’50 și ’60, fiind considerate deschizătoare de drum în istoria cinematografiei spaniole: Margarita Alexandre, Cecilia Bartolomé, Ana Mariscal, Pilar Miró și Josefina Molina.

Peliculele programate pentru difuzare reprezintă o mostră a muncii și a talentului unor regizoare care au impresionat prin efortul lor, prin onestitatea și dedicarea ce au stat la baza realizării filmelor, în ciuda asperității vremurilor în care au trăit.

Programul complet: https://vimeo.com/showcase/pioneras

Proiecții sunt disponibile timp de 48 de ore, începând cu ora 20:00 [GMT + 1] la datele indicate la https://vimeo.com/institutocervantes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri