Caută
Close this search box.

A apărut biletul orar de transport în comun, în Bucureşti. Costă 1,30 lei

transport în comun

Primăria a introdus biletul orar pentru transportul în comun, care poate fi achiziționat prin platformele electronice de plată. Este valabil timp de o oră și poate fi utilizat pe mai multe mijloace de transport, iar prețul este de 1,30 lei.

”De exemplu, pentru o călătorie urbană, cineva care vrea să meargă de la stația Râul Doamnei la Piața Presei Libere trebuie să călătorească 3 stații până la Brașov, de acolo schimbă cu tramvaiul 41, pentru a ajunge la destinația finală.

Acea persoană nu mai plătește ca până acum 1,30 lei pentru cele trei stații scurte și apoi încă 1,30 lei pentru restul traseului, ci un singur bilet, valabil o oră, cu plata prin SMS la 7458 sau prin aplicația B-pay”, a explicat primarul Capitalei, conform Biziday.

Nicușor Dan a precizat că unul dintre motivele introducerii biletului orar este încurajarea plății electronice. Un alt avantaj al acestui bilet orar este faptul că orice persoană care schimbă mai multe mijloace de transport economisește bani și timp.

”O consecință directă a introducerii acestui mod de plată ne dorim a fi încurajarea achitării călătoriei de cât mai mulți beneficiari și astfe evitarea pierderilor prin neplată, din diferite motive, așa cum se întâmplă din păcate, în prezent”, a mai spus Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri