Caută
Close this search box.

Aleksei Navalnîi îşi compară viaţa cu a unui stormtrooper, soldat imperial din Războiul Stelelor

stormtrooper

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de doi ani şi jumătate într-o colonie penitenciară, a comparat viaţa lui cotidiană de deţinut cu cea a unui Stormtrooper, soldaţii imperiali din saga Războiul Stelelor, informează AFP.

Într-un mesaj publicat pe Instagram, opozantul de 44 de ani descrie rutina sa matinală, care începe cu trezirea la ora 06:00, urmată de exerciţii fizice.

„Însă înainte de exerciţii se ascultă imnul naţional”, continuă el. „Imaginaţi-vă, zona din jurul barăcilor, zăpada, bărbaţi în haine negre de deţinut, cu cizme şi cu căciulă de blană, care stau în întuneric, cu mâinile la spate, iar un difuzor pe un stâlp răsună în toată zona: ‘Glorie Patriei noastre libere’. Un adevărat deliciu”, descrie opozantul.

Urmează apoi un exerciţiu de mers pe loc, pe care „toată lumea din detaşamentul meu îl numeşte „Imperiul contraatacă'”. „În acest momen,t îmi imaginez că filmez un remake rusesc la Războiul Stelelor, unde, în loc de Stormtrooperii imperiali, sunt deţinuţi cu rucsacuri pe spate şi cu ‘uşanki'”, acele căciuli ruseşti cu urechi, din blană.

„Apărând interesele Împăratului, prizonierii spaţiului călătoresc de la o planetă la alta, reprimându-i pe rebeli. Însă, indiferent de locul unde se află, la 06:05 ei ascultă imnul, iar la 06:10 îşi fac exerciţiile”, adaugă Aleksei Navalnîi.

Este a doua oară când opozantul publică un mesaj după ce a ajuns în colonia penitenciară nr.2 din Pokrov, la 100 km de Moscova, unde îşi va ispăşi pedeapsa. În primul său mesaj, de săptămâna trecută, el compara locul său de detenţie cu un lagăr de concentrare.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la întoarcerea sa în Rusia, după mai multe luni de convalescenţă în Germania, unde a fost adus pentru tratament în urma unei otrăviri de care el acuză Kremlinul.

Condamnat la doi ani şi jumătate de detenţie pentru fraudă, într-un dosar ce data din 2014 şi pe care el îl denunţă ca fiind politic, Navalnîi este vizat de mai multe alte proceduri judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri