Caută
Close this search box.

Alin Şimota, afacerist din Valea Jiului, a fost condamnat cu executare, pentru trafic de influenţă

alin şimota

Fostul om de afaceri din județul Hunedoara, Alin Simota, a fost condamnat cu executare, de judecătorii din Bacău.

După ce în anul 2019 a primit prima condamnare, de trei ani, cu suspendare, dată de judecătorii de la Tribunalul Bacău, Curtea de Apel Bacău a decis soluția definitivă: 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Soluția a rămas definitivă. Faptele săvârșite de Alin Simota sunt legate de trafic de influență. Curtea de Apel Bacău a schimbat, prin sentința pronunțată, soluția dată de Tribunalul Bacău în urmă cu aproape doi ani.

Așa se face că de la închisoare cu suspendare, Simota a fost acum condamnat la închisoare cu executare.

”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău împotriva sentinţei penale nr.139/D din 24.04.2019 pronunţate de Tribunalul Bacău, în dosarul nr. 4464/110/2017.

Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în latura penală, cu privire la dispoziţiile privind schimbarea încadrării juridice a faptei, condamnarea inculpatului şi cele privind suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii şi a executării pedepsei accesorii”, se arată în decizia Curții de Apel Bacău.

Instanța a rejudecat cauza și a dispus o nouă pedeapsă.

”Condamnă pe inculpatul SIMOTA ALIN la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență (….) Înlătură din sentinţa apelată dispoziţiile referitoare la suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii, urmând ca acesta să execute efectiv pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie”, mai spune sentința Curții de Apel Bacău.

Complementar, lui Simota i se interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de 2 ani.

În plus, Alin Simota este obligat să achite 2000 de lei către stat, reprezentând cheltuieli judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri