Caută
Close this search box.

Andreea Moldovan: O eventuală carantină în București nu trebuie privită ca o pedeapsă

ANDREEA moldovan

O eventuală carantină în București este o decizie complexă, iar măsura trebuie considerată de către populația una de protecție și nicidecum una coercitivă, a declarat luni, la RFI, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

Capitala ajunsese duminică la o rată de infectare de 5,3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, iar dacă se ajunge la 6, carantina nu poate fi exclusă.

Există discuții în acest sens, există o urmărire atentă a indicatorilor, există o urmărire comparativă a indicatorilor, după două moduri diferite de calculare. Rămâne să vedem care va fi evoluția în următoarele zile, însă cred că e important să luăm măsurile care se impun, pentru că de fapt, aceste măsuri ne ajută să evoluăm mai bine, să trecem mai ușor prin această pandemie”, a declarat Andreea Moldovan.

Ea a susținut că ”nu trebuie să ne fie frică de măsuri suplimentare, ci trebuie să le luăm ca pe măsuri care ne ajută să încercăm să stăvilim acest bulgăre”: „(…). Această decizie este o decizie complexă, care antrenează mai multe foruri decizionale, dar dacă se va lua și când se va lua, ea trebuie considerată de către populație ca o măsură de protecție și nicidecum ca o măsură coercitivă sau de pedepsire. Este o măsură care ne ajută să rămânem cât se poate de sănătoși”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri