Caută
Close this search box.

Angela Merkel justifică limitarea imunizării cu vaccinul AstraZeneca

Vaccinul anti-coronavirus produs de AstraZeneca va fi administrat doar persoanelor trecute de 60 de ani. În condițiile date, cancelara Germaniei și ministrul Sănătății încearcă să liniștească populația, anunță DW.

Campania de vaccinare anti-coronavirus din Germania se confruntă cu noi probleme, anunță  După relatări privind noi tromboze cerebrale la persoanele vaccinate cu serul AstraZeneca, cancelara Angela Merkel și guvernele celor 16 landuri federale au decis ca serul concernului AstraZeneca să mai fie administrat doar persoanelor cu vârste de peste 60 de ani.

Pentru cei sub această vârstă, vaccinul AstraZeneca va fi utilizat „doar după o amplă evaluare medicală și în funcție de analiza de risc a fiecărui individ în parte”.

„Încrederea se obține știind că orice suspiciune și orice caz în parte sunt analizate serios”, a declarat Merkel cu privire la posibilele efecte adverse. Alternativa ar fi fost să se muşamalizeze aspectele controversate.

Cancelara germană admite că decizia luată în cazul serului AstraZeneca provoacă „incertitudine”.

Merkel a insistat că are încredere în vaccinurile anti-coronavirus: când îi va veni rândul să se vaccineze, o va face, „inclusiv cu AstraZeneca”, precizase șefa executivului de la Berlin, în vârstă de 66 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri