Caută
Close this search box.

Artistul vizual Dan Perjovschi sprijină campania de vaccinare anti-Covid: Fac desene de mobilizare

vaccinare

Dan Perjovschi, unul dintre cei mai apreciaţi artişti vizuali români, a ales să se implice în campania pro vaccinare derulată de Ministerul Sănătăţii, realizând o serie de „desene de mobilizare”, primul care a fost prezentat deja în social media având mesajul „Pupă-mă la vară!”.

„Desenele au fost făcute pentru https://observatoruldesanatate.ro şi e o campanie a Ministerului Sănătăţii. Am făcut desene pentru o campanie pro vaccinare. Onorariul a mers la Revista 22 pe care o ajut să supravieţuiască”, a declarat Dan Perjovschi, citat de Agerpres.

Deocamdată, artistul sibian nu s-a vaccinat, pentru că nu s-a încadrat în grupa de risc prevăzută, însă spune că se va vaccina.

„Nu m-am vaccinat că am doar 60 de ani, nu am boli cronice şi în meseria mea nu am contact direct cu multă lume, exceptând vernisajele. (…) O să mă vaccinez în etapa 3, cât pot de repede ca să pot merge să-mi fac expoziţiile afară”, a mai spus Dan Perjovschi.

Desen de Dan Perjovschi

Dan Perjovschi a devenit cunoscut prin mai multe expoziţii naţionale şi internaţionale, fiind premiat în repetate rânduri. Acesta se remarcă prin desenele şi mai ales asocierile de cuvinte cu puternic mesaj civic. La Sibiu, artistul are un zid al său, cel care delimitează curtea Teatrului „Radu Stanca” de restul străzii. „Ziarul Orizontal” sau zidul lui Perjovschi din Sibiu înseamnă 183 de metri pătraţi de mesaje scrise cu cretă albă, pe un zid vopsit cu negru, asemenea unei table, pe 53 de metri lungime, o distanţă pe care oamenii se pot plimba şi reflecta la mesajele artistului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri