Caută
Close this search box.

AstraZeneca nu cauzează coagularea sângelui, afirmă Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie

astrazeneca

Vaccinul AstraZeneca/Oxford nu cauzează coagularea sângelui, a declarat luni Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie, relatează dpa.

Phil Bryan, director pentru siguranţa vaccinurilor în cadrul Agenţiei de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale din Marea Britanie, a declarat că organizaţia ”revizuieşte îndeaproape” informaţiile privind cheagurile de sânge apărute la vaccinare în unele ţări europene.

El a adăugat însă că dovezile disponibile ”nu sugerează că vaccinul este cauza”. ”Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite”, a spus el într-un comunicat.

Peste 11 milioane de doze de vaccin COVID-19 AstraZeneca au fost până acum administrate în Marea Britanie şi numărul de cheaguri de sânge raportat după administrarea vaccinului nu este mai mare decât cel care s-ar fi produs în mod natural la populaţia vaccinată.

”Oamenii ar trebui să meargă şi să-şi facă vaccinul împotriva COVID-19 când li se cere acest lucru”, a menţionat oficialul citat. Răspunsul său survine după ce Germania, Italia, Franţa şi Spania sunt ţările care au decis recent să suspende temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri