Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului și Comitetului Național pentru Situații de Urgență „corectarea hotărârilor ce impun restricții de deplasare”, pentru noaptea Învierii, în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paștele catolic, și a zilei de 2 mai – Paștele ortodox.

„În aceste sfințite nopți, creștinii își doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricțiile de deplasare între orele 23,00 – 5,00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 și prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, precizează AUR.

Conform sursei citate, „AUR își reafirmă poziția de respingere a măsurilor luate de Guvern, sub patronajul președintelui Klaus Iohannis și la indicațiile OMS pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, măsuri fără temei științific, arbitrare, disproporționate și cu consecințe dezastruoase”.

„Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament și în afara lui, ca aberația de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, una a bucuriei și nădejdii, a credinței depline în Iisus Hristos, a învierii Lui și a noastre.

Cu toate riscurile în fața întunericului, noi vom merge să luăm Lumină. Le-o vom da și celor rătăciți, care ne țîn departe de Biserică și ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul și să le îndrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR, citat în comunicat.

167 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here