Caută
Close this search box.

Barna: Faptul că sunt blocaje pe platforma de programare pentru vaccinare arată că e vie

usr

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că blocajele de pe platforma de programare pentru vaccinare arată că “e o platformă vie, la care se lucrează”, și că funcționează.

“Platforma funcționează. Faptul că sunt blocaje, arată că e o platformă vie la care se lucrează. Dacă am fi știut că vine pandemia și ne-am fi pregătit niște luni de zile înainte, probabil că am fi avut mai puține probleme.

E o realitate la care ne adaptăm. E normal să te adaptezi în momentul în care vezi astfel de probleme. Dacă s-ar fi blocat și am fi zis «n-avem ce să facem, facem alta», atunci da, ar fi fost un mesaj greșit.

În momentul de față, platforma funcționează. Dacă vor mai apărea dificultăți, n-am nicio îndoială că echipa și oamenii din spate de la Ministerul Sănătății, Apărării, STS – cei care întrețin platforma – o vor face să meargă mai departe și aici suntem, foarte deschiși, foarte transparenți.

Important este ca oamenii să intre pe platformă, să se programeze. Că mai e un blocaj de o jumătate de oră, de o oră, trecem peste, mergem mai departe. Important e să avem vaccin și să ne însănătoșim”, a declarat Barna, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că, în ziua în care a început etapa a 3-a de vaccinare, platforma unde românii se pot programa a avut probleme tehnice și funcționează cu sincope. De asemenea, el a precizat că STS lucrează intens pentru remediere.

Campania de vacccinare din România a intrat, de luni, 15 martie 2021, în etapa finală, cea de-a treia, care este deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze.

Autoritățile atenționează însă că pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației, iar în aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri