Directoarea Operei Naționale Române Iași a fost dusă la audieri, la sediul DIICOT. Împreună cu ea, au dat declarații în fața investigatorilor și alți angajați ai instituției.

Este vorba despre o anchetă, privind destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, este de 5.000.000 de lei.

Beatrice Rancea, șefa Operei din Iași, este suspectată că, începând din anul 2014, ar fi condus un grup infracțional.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014, s-a constituit și a acționat, alternativ, în municipiile Iași, respectiv București, un grup infracțional organizat condus de către o persoană, în calitate de mananger al unor instituții culturale din municipiile Iași și București, grup la care au aderat ulterior și alte persoane.


Membrii grupului au acționat în scopul de a obține sume mari de bani, provenind din subvenții și alocări de la bugetul de stat, în speță de la bugetul Ministerului Culturii.

Acțiunile acestora vizau delapidarea în diferite moduri a subvențiilor acordate de Ministerul Culturii, pentru promovarea sistemului cultural, prin intermediul Operei Naționale București și a Operei Naționale Române Iași”, au transmis surse judiciare, pentru Ziare.com.

345 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here