Caută
Close this search box.

Biden: Dacă Phenianul va continua cu rachetele balistice, vom răspunde în consecință

joe biden

Statele Unite vor răspunde Coreei de Nord, dacă ţara continuă să intensifice tensiunile, testând rachete balistice, a declarat preşedintele american Joe Biden, în cadrul primei conferinţe de presă din mandatul său, relatează dpa, conform Agerpres.

”Ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri şi vor exista răspunsuri dacă aleg să escaladeze. Vom răspunde în consecinţă”, a declarat Biden după ce Coreea de Nord a lansat joi două rachete balistice.

”Sunt pregătit şi pentru o formă de diplomaţie, dar trebuie să fie condiţionată de rezultatul final al denuclearizării”, a continuat el. La întrebarea unui jurnalist dacă problema nord-coreeană este ”principalul său subiect de politică externă”, Biden a răspuns: ”Da”.

Preşedintele american a reiterat că nu „caută confruntarea” cu China. „Am spus-o de mai multe ori (către preşedintele chinez Xi Jinping) în persoană, nu căutăm confruntarea, dar ştim că va exista o concurenţă dură”, a spus el. ”Va exista o concurenţă feroce, dar vom insista asupra faptului ca China să respecte dreptul internaţional – o concurenţă loială, practici loiale, un comerţ echitabil”, a precizat preşedintele american.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri