Centrul american pentru controlul bolilor (CDC) spune că și oamenii vaccinați împotriva Covid trebuie să respecte în continuare măsurile de siguranță publică.

Chiar dacă vaccinurile Pfizer și Moderna s-au dovedit a fi foarte eficace în prevenirea formelor severe și decesului de Covid, nu este încă limpede în această fază dacă previn și transmiterea.

„Nu voi înceta să port masca și să fiu extrem de prudent, în special în prezența persoanelor mai în vârstă care n-au fost vaccinate”, afirmă Bill Gates.

Cum spun conspiraționiștii, „Adminul s-a conectat la server”

Mulți se întreabă când vom putea reveni la normal sau măcar să renunțăm la măsuri ca distanțarea socială și măștile.

„Doar spre sfârșitul primăverii și la vară vom ajunge la numere de la care să ne gândim la schimbarea comportamentului în mod semnificativ”, a spus Gates, adăugând că se gândește să poarte măști și peste toamnă, „pentru că nu este ceva dezastruos”, potrivit HotNews.ro.

Dr. Anthony Fauci, consilier medical șef la Casa Albă, a spus într-un interviu pentru CNN că este posibil ca americanii să aibă nevoie să continue cu purtatul măștii și în 2022.

„Dacă veți vedea nivelul coborând foarte, foarte jos vreau să continue scăderea spre un prag care va fi atât de redus, încât … să fie o minimă, minimă amenințare să fiți expus la o persoană infectată”, a spus Fauci.

125 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here