Caută
Close this search box.

BioNTech şi Pfizer ar putea produce trei miliarde de doze de vaccin COVID-19

pfizer/BioNTech

BioNTech SE ar putea avea anul viitor capacitatea de a produce trei miliarde de doze de vaccin COVID-19, în colaborare cu partenerul american Pfizer Inc, astfel încât produsul să fie disponibil pe scară largă, în întreaga lume, a afirmat directorul general al companiei germane, Ugur Sahin, într-un interviu acordat Bloomberg, via Agerpres.

„În principiu, am putea spori şi mai mult capacitatea de producţie. Depinde de cerere şi dacă va fi necesară suplimentarea campaniei de vaccinare”, a precizat Ugur Sahin.

Pe plan global, cererea este în creştere pentru vaccinuri COVID-19, deoarece ţările vor ca economiile să revină la normal şi oamenii să se întoarcă la birouri şi în magazine. Atât SUA, cât şi Europa caută să accelereze livrările de vaccinuri anul acesta, din cauza răspândirii unor variante mai agresive ale virusului.

„Avem deja 1,3 miliarde de comenzi, este deja stabilit. Discutăm suplimentarea dozelor – opţiuni pentru sute de milioane de doze – cu organizaţiile guvernamentale”, a declarat şeful BioNTech.

Miercuri, acţiunile BioNTech au urcat cu 1,3% la Bursa de la Frankfurt.

Cele două companii şi-au luat angajamentul să livreze anul acesta două miliarde de doze de vaccin COVID-19.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri un acord cu BioNTech-Pfizer pentru furnizarea în luna martie către ţările membre a patru milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 pentru a combate propagarea noilor variante de coronavirus, mutaţii ale SARS-CoV-2.

Aceste doze vor fi disponibile „înainte de sfârşitul lunii” pe lângă livrările deja planificate şi distribuite proporţional cu populaţia statelor membre, se specifică într-un comunicat de presă.

„Aceasta va ajuta statele membre în eforturile lor de a limita propagarea noilor variante” de coronavirus şi va contribui la „restabilirea liberei circulaţii a mărfurilor şi persoanelor”, a afirmat Ursula von der Leyen.

Grupul german BioNTech şi partenerul său american Pfizer produc unul dintre cele trei vaccinuri COVID-19 aprobate până în prezent spre utilizare în cadrul blocului comunitar. Comisia se aşteaptă ca până la sfârşitul lunii martie să fie administrate în total aproximativ 100 de milioane de doze din aceste trei vaccinuri.

Multe state membre UE au înregistrat o creştere a numărului de infecţii şi spitalizări în ultimele săptămâni, ceea ce le-a determinat pe unele dintre ele să instituie noi controale la frontieră.

AstraZeneca s-a angajat să livreze 180 de milioane de doze europenilor în al doilea trimestru, în timp ce Pfizer-BioNTech urmează să furnizeze cel puţin 75 de milioane, conform unui acord adiţional semnat cu Bruxellesul, pe lângă volumele necunoscute din primul contract. Cifrele pentru Moderna nu sunt deocamdate cunoscute, apreciază analiştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri