Caută
Close this search box.

Bogdan Chiriţoiu (Concurenţa): Metroul bucureştean, monopol lipsit de orice control, plătit de toți locuitorii țării

consiliul concurenţei

Metroul din București este un monopol lipsit de orice control, plătit de întreaga populație a țării, a afirmat Bogdan Chiritoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Consiliul Concurenței a solicitat Metrorex o analiză a costurilor și separarea activitățîi de transport public, de celelalte activități comerciale.

„Mă bucur că văd în ultima vreme un număr de greve, cum ar fi cele din minerit, de la huilă, greve la mineritul de uraniu, greva de la metrou, de la sfârșitul săptămânii trecute, toate astea sunt semne că ceva se mișcă în economia noastră și că Guvernul ia măsuri să închidă din problemele pe care le ducem cu toțîi în spinare de mai mulți ani”, a arătat Chiritoiu.

În opinia sa, grevele sunt niște simptome ale faptului că există o problemă și că organismul politic luptă cu ea.

„Ceea ce este un lucru bun, că încercăm să rezolvăm aceste probleme care s-au acumulat de mulți ani. Trebuie soluțîi care să țină cont de problemele sociale și de datoria statului de a oferi alternative oamenilor, pentru că nu e ok să punem populația să plătească taxe ca să susținem activități teoretic economice, pentru că nu este o activitate de binefacere, ci una economică, iar sarcina ei este să genereze un plus.

Însă multe companii de stat nu generează nici un plus, ci generează minusuri, ceea ce este contrar ideii de activitate economică și de economie de piață și este împotriva interesului nostru național. În loc să consumăm banii pe care îi luăm de la oameni pe autostrăzi, pe spitale, școli, îi dăm pentru companii care distrug valoare, care cauzează pierderi”, a continuat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri