Caută
Close this search box.

„Bucătarul lui Putin” cere FBI să anuleze recompensa pusă pentru capturarea sa

bucătarul ljui putin

Omul de afaceri rus Evgheni Prigozin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, a trimis o cerere scrisă directorului FBI, Christopher Wray, cerând să șteargă oferta de recompensă de 250.000 de dolari pentru informații care ar ajuta la arestarea lui, spune Adina Mutăr de la Newsweek România.

Cererea a fost postată pe site-ul FBI, a anunțat miercuri serviciul de presă al companiei Concord, unde Prigozin este director.

„FBI trebuie să înceteze imediat să ofere o recompensă bănească pentru capturarea și livrarea mea către SUA, deoarece aceasta încalcă mai multe principii ale drepturilor omului în conformitate cu Dreptul Internațional și, de asemenea, încalcă Dreptul Penal rus, cu privire la care am făcut raportări autorităților de aplicare a legii din Rusia”, se arată în scrisoare.

Prigozin, un aliat puternic al președintelui rus, Vladimir Putin, este căutat pentru „pepiniera” sa de troli care a încercat să interfereze cu alegerile SUA.

Prigozin nu este numai „tatăl trolilor”, dar și al companiei de mercenari Wagner, care acționează în conflictele din Ucraina, Orientul Mijlociu și Africa, în sprijinul intereselor Kremlinului.

„Numitul Prigozin a supravegheat și aprobat întreagul proces de interferență cu sistemul politic și electoral din SUA, care a inclus achiziționarea de spațiu de stocare pe serverele americane, crearea a sute de conturi false și folosirea de identități furate de la persoane reale din Statele Unite”, se arată în documentul FBI care motivează oferta de 250.000 de dolari..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri