Caută
Close this search box.

Bugetul Rabla Plus se dublează, iar Prima la Rabla Clasic crește la 7.500 de lei

rabla plus

Rabla Plus va avea un buget pentru aproximativ 6.600 de maşini (full) electrice noi, ceea ce este dublu față de anul trecut

Prima de casare pentru Rabla Clasic va crește de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, a anunțat ministrul Mediului, Barna Tanczos. Programul Rabla se lansează în ultima săptămână din aprilie.

Majorarea bugetului și a primelor vine în contextul în care cumpărătorii au arătat un interes major pentru mașina electrică Dacia Spring, pe care o pot cumpăra la preț redus cu un tichet Rabla.

„Am văzut interesul deosebit al cetăţenilor pentru aceste maşini electrice nepoluante. Vrem să vedem cât mai multe maşini electrice pe şoselele din România. Acum doar 1 % din cele care circulă în ţară sunt electrice”, a precizat ministrul

Programul Rabla (Clasic şi Plus) se lansează în ultima săptămână a lunii viitoare şi va permite achiziţia a aproximativ 60.000 de maşini noi, cu motoare cu ardere internă, propulsie hibrid şi 100% electrice.

Primele de casare:

7.500 de lei pentru maşini cu ardere internă
eco bonus 1.500 lei pentru GPL şi emisii reduse
4.500 euro reducere pentru modelele hybrid – plug in
45.000 de lei (9.300 euro) pentru maşinile 100% electrice
Totodată, Ministerul Mediului va demara un program pentru achiziţia de noi microbuze şcolare, actuaul parc de microbuze şcolare fiind învechit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri