Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat miercuri seară, referindu-se la intervenţia în cazul crimelor de la Oneşti, că nu s-a reuşit salvarea vieţilor unor persoane aflate în pericol, iar adjunctul IPJ Bacău s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.

Ministrul a mai afirmat că a fost ignorat trecutul autorului crimelor, iar comunicarea cu acesta în timpul intervenţiei a fost defectuoasă. Bode a anunţat înlocuirea conducerilor IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, precum şi sesizarea Parchetului pentru neglijenţă în serviciu.

”Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor intervenţii ale unor structuri ale MAI nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol”, a afirmat ministrul.

”La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului”, a precizat Bode.

Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele pentru a se aloca resurse multiple, a acuzat Lucian Bode.

Cu privire la modul de implicare a Poliţiei Municipale Oneşti, ministrul a afirmat că a fost ignorat trecutul autorului, iar reclamaţiile şi ameninţările anterioare nu au fost documentate corespunzător.

Conform lui Bode, citat de News.ro, comunicarea cu autorul, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate.

”Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului”, a mai precizat ministrul.

De asemenea, Bode afirmă că forţele au avut în dotare echipamentul necesar gestionării unei astfel de situaţii.

”Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a conchis ministrul de Interne.

Ministrul a dispus:
1. Sesizarea unităţii de parchet pentru neglijenţă în serviciu.
2. Sesizarea unităţii de parchet cu privire la modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior.
3. Înlocuirea din IPJ a inspectorului şef şi a adjunctului.
4. Inlocuirea şefului şi adjunctului Poliţiei Oneşti.

236 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here