Caută
Close this search box.

Care e primul stat din lume ce va ajunge la imunitatea colectivă

imunitatea colectivă

Oficialitățile au declarat că speră să ajungă la imunitatea de turmă împotriva coronavirusului până la jumătatea lunii acesteia.

Aceasta se atinge când suficient de mulți oameni au imunitate, fie de la vaccinare, fie de la infecții anterioare. Asta înseamnă că virusul nu mai sare cu ușurință de la persoană la persoană, ajutând la protejarea celor care sunt încă vulnerabili.

Președintele Seychelles, Wavel Ramkalawan, a declarat, conform Ziare.com, că până la mijlocul lunii martie națiunea insulară va vaccina 70.000 de persoane, repezentând 70% din populația sa.

„Am lansat programul de vaccinare în ianuarie, iar acum peste 44% dintre locuitori au fost vaccinați cu a doua doză a vaccinului chinezesc Sinopharm.

Pe de altă parte, administrăm și vaccinul AstraZeneca. În principiu, la jumătatea lui martie urmează să atingem imunitatea colectivă, iar țara noastră va putea să se deschidă din nou turismului”, a mai spus președintele țării.

Momentan, Seychelels permite accesul necondiționat al străinilor care au fost vaccinați.

„Nu trebuie să credem că vaccinul este soluția la toate”, a precizat acesta. „Trebuie să fim responsabili în continuare, mă refer la purtarea măștilor, la distanțarea socială”, a spus el, adăugând că este esențial că țările bogate să ajute țările mai sărace să achiziționeze vaccinuri.

„Vaccinarea este doar prima parte a procesului, dar apoi trebuie să mergem mai departe. Deci, lumea trebuie să se unească pentru a rezolva această problemă”, a spus Ramkalawan.

Nimeni nu știe cu siguranță care este pragul de imunitate colectivă pentru coronavirus, deși mulți experți spun că este de 70% sau mai mare.

Seychelles a înregistrat peste 2.600 de cazuri COVID-19 și 11 decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri