Caută
Close this search box.

Ce face Grupul Digi, după ce a pierdut licitaţia 5G din Ungaria

digi

Grupul Digi a anunțat, printr-un comunicat la Bursa de Valori București, că a ajuns la un acord preliminar, pentru vânzarea operațiunilor sale din Ungaria către grupul 4iG, unul dintre operatorii telecom de top din țara vecină.

„Societatea dorește să informeze investitorii și piața că, la data de 29 martie 2021, Filiala din România a Societății și 4iG Plc., unul dintre operatorii de top de pe piața de IT și telecomunicații din Ungaria, au încheiat un acord preliminar și neobligatoriu pentru achiziția DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) și a filialelor Invitel Ltd. și I TV Ltd”, se arată într-un raport transmis de Digi, către BVB, conform Ziare.com.

Grupul Digi s-a judecat cu autoritățile ungare, după ce a fost respins de la participarea la licitația 5G din această țară, dar a pierdut definitiv procesul în luna februarie din acest an. Compania are peste 1,1 milioane de abonați în Ungaria, o piață pe care activează de peste 23 de ani.

În baza înțelegerii, 4iG ar urma să achiziționeze integral participația Digi în operatorul de pe piața de telecomunicații din Ungaria. Achiziția ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria și filialele sale. Contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat după obținerea acordului autorității de concurență.

Anul trecut, operațiunile din Ungaria ale Digi au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde de forinți (circa 200 de milioane de euro) și EBITDA ajustată de 19 miliarde de forinți (54 mil. euro). Spre comparație, operațiunile Digi din România au generat venituri de 788 de milioane de euro în 2020, cu 4,2% mai mult decât în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri