Caută
Close this search box.

Ce restricţii pandemice pregătesc autorităţile. Magazine închise de la ora 18.00, circulaţie interzisă după ora 20.00

restricţii pandemice

Restricțiile pe care le discută Comitetul Național pentru Situații de Urgență ar putea fi mai dure și mai ample decât cele prezentate în spațiul public. Circulația și programul magazinelor vor fi restricționate în funcție de rata de infectare, potrivit surselor Realitatea Plus.

La o rată de peste 4/mie, situație în care Bucureștiul este deja, restricțiile de circulație ar urma să fie impuse de la ora 20:00, de vineri până duminică.

În scenariul „peste 4/mie”, magazinele, centele comerciale și piețele se vor închide la ora 18:00, în intervalul vineri – duminică.

În cazul în care incidența cumulată depășește 7,5/mie, restricția de circulație de la ora 20:00, dar și cele vizând reducerea programului magazinelor se aplică în tot timpul săptămânii.

Se închid sălile de sport și locurile de joacă. Va fi interzisă, susţine sursa citată, ieșirea sau intrarea în localitățile aflate în scenariu roșu (incidență de peste 3/mie), cu următoarele excepții motivate de:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;

– deplasarea pentru asistențămedicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, precum şi pentru achiziționareade medicamente;

– deplasări în afara localitățilorale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Propunerile vor fi înaintate Guvernului și o decizie finală ar urma să fie oficializată în ședința care începe de la ora 17.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri