Caută
Close this search box.

Ciolacu, acuzații la adresa Guvernului: Au făcut alocări de aproximativ 380 de milioane, numai către cele trei formațiuni politice din actuala coaliție. Vom face plângeri penale

Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, acuză Guvernul că a alocat fonduri bugetare mai ales către județele conduse de reprezentanți ai celor trei partide din coaliție.

Marcel Ciolacu acuză Guvernul că a alocat bani discreționar primarilor din partidele de coaliție

”Au venit cu o faimoasă anexă, 073, la bugetul de stat. Pentru prima oară, în 30 de ani, cu alocări de aproximativ 380 de milioane, numai către cele trei formațiuni politice care creează actuala coaliție. Cei care au pierdut alegerile și conduc guvernul României”, a spus Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a anunțat că în acest caz social-democrații vor depune plângeri penale la adresa unor prefecți și miniștri.

„Împreună cu colegii mei am hotărât că vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile care au fundamentat cheltuielile de pe timpul lui Orban, care au fundamentat cheltuielile din Fondul de Rezervă din timpul domnului Ciucă. Singurul element comun al celor doi prim-miniștri este actualul prim-ministrul, domnul Cîțu care era principalul avizator, fiind ministru de Finanțe. Vrem să facem plângeri la toți miniștri care au avizat aceste cheltuieli prin HG. Mai mult, vrem să știm cum a trecut prin ședința de Guvern această anexă la buget, ce criterii s-au luat în considerare”, a mai spus Ciolacu.

”Județul Covasna, care este cel mai mic județ din România a primit 21 de milioane. Eu nu discut că autoritățile locale au nevoie de acești bani, discut legalitate aprin care s-au direcționat acești bani. S-au dat la Covasna 21 de milioane, în timp ce la Dâmbovița, cu o populație, cel puțin dublă s-au dat 672.000 de lei. Dolj, cu o populație de trei ori mai mare, primește de cinci ori mai puțin. Brașov, unde este primar USR , primește aproape 30 de milioane, de patru ori mai mult decât județul teleorman, de 30 de ori mai mult decât Ialomița. Vă pot enumera județe care n-au primit niciun ban: Botoșani, Călărași, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea sau Vaslui. Toate aceste județe care n-au rimit nimic sau au primit sume derizorii au un singur element comun: sunt conduse de administrații câștigate de PSD. Este evidentă infracțiunea. Vom face toate demersurile necesare să se facă dreptate către autoritățile locale. (…) Când vii cu o anexă fundamentată fără criterii la bugetil de stat este infracțiune. Niciodată nimeni nu și-a mai permis așa ceva. Au existat negocieri între formațiunile politice pentru trecerea anumitor amendamente.”, a mai spus Ciolacu.

Referitor la declarațiile pe care liderul PNL, Ludovic Orban le-a făcut deja pe acest subiect, declarații în care a susținut că PSD nu ar trebui să discute acest subiect pentru că, în trecut ”PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor și a discriminat cetățenii români, împărțindu-i în două categorii: cetățeni români din localitățile cu primari PSD și cetățeni români din localitățile cu primari de alte culori politice”, Marcel Ciolacu a reacționat: ”Vreau să vină cu documente, să demonstreze acest lucru”.

Ludovic Orban: PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta

”PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor și a discriminat cetățenii români, împărțindu-i în două categorii: cetățeni români din localitățile cu primari PSD și cetățeni români din localitățile cu primari de alte culori politice. Eu m-aș abține, în locul lor de la declarații politice pe acest subiect pentru că altfel, voi fi nevoit să readuc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL 1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului și ponderea alocărilor care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile Județene, care sunt controlate de PSD. Am fost la Vrancea la sfârșitul săptămânii trecute, unde primarii liberalii ni s-au plâns că primeau la sumele de echilibrare 5.000 de lei, în timp ce primarii PSD primeau de ordinul sutelor de mii, dacă nu chiar milioanelor”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri